Rabu, 6 April 2011

About me-part ( 2 )

Salammm 1 Malaysia........ermmm dah lame keyra menyepikan..maaf yek coz memang busy sesangat ngan assignment & midtem....bese lah dah namenyer student camni lar rutin harian sy....

ok, for this entry sy nak citer abaout my school.... mase darjah 1-6 keyra school kt S.K Selama Jln Menteri... ade sesape taw x kat mane school sy tue? alarr yang motto school "SYSTEM IS POWER" taw x? x pe lar kpd sesape yang dh taw @ belum taw kali nie keyra nk citer pasal sekolah tercinta keyra nie yerr... hehehehe
 ok yg kat atas nie lencana sekolah keyra.... jangan x caye motto sekolah nie dalam bahasa inggeris sebab dolu2 nie salah sebuah sekolah inggeris... tapi sekarang dah macam sekolah kebanggsaan yang lain..... keyra amat2 suke tengok lencana sekolah nie coz warne merah & putih.... mcm lirik lagu "merah membara semangat waja...putihmu bersih budi pekerti..." hehehe.....  ingat plak mase sekolah dulu time cikgu wat spotcheck lepas perhimpunan....ade larr dlm 2-3 kali jugak keyra kena tahan sebab x pakai lencana..bukan x nak pakai tapi terlupa nk pakai...malu giler kene tahan sebab cikgu yg tahan tue memang keyra minat giler...mybe sebab dye encem kottt......hehehe

yang nie plak tapak perhimpunan.... setiap ari isnin pagi keyra & kawan2 yang lain berkumpul kat sini larr...  mase darjah 1,2,3 if berdiri lame2 rase mcm nk muntah + pengsan jer...mybe sebab kecik lagi kot mase tue..tapi bile dh naik darjah 4,5,6 ok jer boleh berdiri lame2.....
rindu sangat2 kenangan nie...kalau boleh nak jer ulang balek zaman kanak2...  kat sini lar kiteorang dengar setiap nasihat + ceramah + bebelan + teguran cikgu2 yang sayangggg kiteorang....  rindu nak berdiri kat tapak perhimpunan nie lagi.. rindu cikgu2 yang ajar macam2 sampai sy jadi mcm sekarang ni..... rindu nak beratur ramai2 jalan ke tapak perhimpunan............but semua nie dh jadi kenangan pun...:)

jom keyra kenalkan cikgu2 yang penah ajar keyra mase sekolah s.k selama nie...............

yang nie cikgu Latifah..... penah ajar BM & MATH... nie lar guru kelas keyra mase darjah 1 Indah  1995& 2 Indah 1996.... amat baik dengan keyra..tapi agak garang if budak2 nakal & x siap keje sekolah.... keyra memang suke sangat cikgu Latifah nie coz cikgu  nie kalau ajar memang keyra akan faham gilerr... dye explain sampai kite faham...that why BM & MATH keyra mase dye ajar dapat A..... lagi satu kalau cuti sekolah mesti cikgu Latifah bagi kerja sekolah banyak giler..sampai keyra x larat nak buat & keyra suruh mak cik & maksu keyra buat kan home work tue.... ade larr satu ari tue terkantoi ngan cikgu sebab cikgu tengok tulisan dlm buku latihan keyra cantik sangat x mcm tulisan budak darjah 1...hehehehe ape lagi kene marah larr....  if cikgu terbace entry keyra nie...terima kasih byk2 cikgu sudi mengajar sy yang suke main2 & malas buat kerje sekolah ....... hanya tuhan jer dapat balas jasa cikgu... cikgu larr insan pertama yang first sy kenal mase mula2 masuk sekolah nie...x taw lar bile dpt jumpe cikgu lagi coz sy pn dh x duduk Selama....dgr citer cikgu still ngajar kat s.k selama lagi...

 
nie plak cikgu Shahidah.... my fovourite teacher.... keyra minat sangat cikgu nie sebab dye amat2 cantik & pakai larr baju gaye pape pun still cun melecun..hehe dye penah jadi guru kelas mase keyra darjah 3.... dye penah ajar BI & Sains......memang paham sesangat time dye ajar...sebab suara dye amat2 larr kuat maybe 1 sekolah blh dengar kot bile dye mengajar.... keyra amat tertarik bile dye ajar dgn penuh perasaan & sangat komited dlm tugas yang dye buat.... best mase dye jadi cikgu penasihat kelab sains & math....sangat2 komited wat aktiviti petang....thanx a lot teacher.....you ar very good teacher!!!.......





yang nie cikgu Rahilah.... cikgu yang bersifat keibuan....baik sangat2... cikgu nie suke mendengar luahan hati + luahan rase + masalah murid2.... cikgu nie penah ajar keyra subjek Kajian Tempatan mase tahun 5 & 6.... best sangat belajar ngan cikgu sebab cikgu suke bercerita.....kiteorang dlm kelas memang suke if cikgu2 yg suke bercerita..yealah xde lar boring sangat if mengajar sambil selang seli ngan cerita kan.... i think cikgu Rahilah amat penyabar orangnyer... x penah dye mengamuk dlm kelas...dan yang memang keyra salutt gilerr kat cikgu nie coz dye x penah tinggikan suara bile x puas ati or rase nak marah kat murid2.... but cikgu lebih suke memberi nasihat & puji2 bile ade murid2 buat somethings yang dye x suke....ayat yang cikgu selalu cakap " dengar cerita kelas 5 indah nie murid2 nyer bagus2, x buat bising n rajin wat kerje sekolah"so kiteorang pun jadi segan larr nak wat perangai bukan2 sebab cikgu dh puji yg kiteorang nie bagus tp hakikatnyer  hampeh...hehehehehe pape pun sikap keibuan cikgu amat saya rindu & terkenang2 sampai kini.... terime kasih atas nasihat n tunjuk ajar cikgu.......miss u!!!!

nie teacher Oon Lay Wah.....penah ajar keyra mase darjah 6.... subjek BI... ermmm... mule2 kiteorang amat takut ngan teacher yea larr nampak mcm garang jer kan..tapi bile dye dah start ajar very2  friendly.... baru kiteorang tahu yang teacher Oon nie seorang yang komited dlm mengajar kiteorang..yealah nak ngajar budak2 melayu  for terrer english amat2 susah kan... tapi disebabkan teacher nie amat bersemangat mengajar kiteorang pun jd suke sangat belajar BI... thanx a lot teacher... you are best teacher for me.....:)

OK lah..sampai sini dulu yang dapat keyra..taip nanti if free keyra sambung lagi yea.... papai>>>>>>
<<<SEKOLAHKU SYURGAKU>>>