Ahad, 25 September 2011

PAHIT MANIS BERGELAR STUDENT PRAKTIKAL PART 2


Salam uolll…….hope kowang sumerr sihat2 slalu  same mcm sy jgk…… thanz a lot coz kowang sudi luangkan mase bace entry2 sy nie….wlaupun x brape menarik & bez… thanz jgk coz sudi tinggalkan komen for my blog…. Sy sgt2 hargai  sume tue….
So for this entry sy nak continue about my praktikal…..  let’s go bebe !!!!!!!!!!!!
BILA CINTA KERANA ALLAH
BERPISAHNYA TIDAK GELISAH
BILA RINDUNYA KERANA YANG SATU
BERTEMUNYA PASTI  TAK JEMU
UKHWAH  ITU SUATU YANG INDAH
BILA BERTEMU DAN BERPISAH HANYA KERANA ALLAH!!!!!!!!!

Sedar X sedar tinggal  1 minggu jer lagi utk aku abiskan praktikal  kat cini….. sedeh plak bile dah nak abis nie coz di sebalik kenangan pahit yang menguris jiwa masih ade jgk kenangan2 manis yg mengusik ati kecil nie….  Camne pun hidup perlu di teruskan……perjalanan hidupku masih panjang & jauh lagi.. kitekan mude lagi hihi … hope abis jer praktikal nie cepat2 lar dpt keje coz boring jgk duk umh jer…. 

Sepanjang 4 bulan aku praktikal memang macam2 pengalaman yang dapat di kutip… owang kate melalui pengalaman2 yg pernah kite lalui larr yg dapat mematangkan kite…..so lebih afdal mase mude nie kite kumpul & kutip sebanyak mungkin pengalaman yang amat berharga betul  X????…

So untuk entry kali nie aku nak citer pengalaman2 manis sepanjang aku praktikal kat cini…. Aku nak citer yang baik2 jer walaupun ade jgk yg x baik..hehe
-
-
-
-
-


Antara pengalaman manis aku kat ofis ialah X laen dan X bukan dapat kenal & rapat ngan akak2 & abang2 ofis yang amat2 baik & mesra alam gitue…..  bez sangat  borak2 ngan diowang……. Mcm2 topic yg kiteowang discuss…memang sporting  glerr…..ade yg suke guraw2 + suke wat lawak bez sangat2…sure aku akan rindu  suasana2 mcm tue if aku dh abis praktikal nanti  :) ……….


                                   aku +ct + abg Kamal 

                                   akak2 ofis yg very2 sporting :) 





Selama aku praktikal kat citu pun X penah  rase stress & tension wat keje2 yang boss bagi…….maybe keje2 yg aku wat senang2 jer kot tambah plak boss xde larr strict  sangat….  Dye boleh consider ngan aku & amat2 paham my situation  …… maybe aku antara owang yg amat2 bertuah kot dapat bos macam tue….. hope if aku dapat keje kat mane2 nanti still dapat boss yang baik camtu jugak AMINNNN!!!!!!!!!!!!


Kowang nak taw sebab ape aku cakap boss aku yang terbaik??? Jom aku senaraikan why aku sangat2 suke boss macam boss aku tue:_

1-    Selama 4 bulan aku kat citu x penah pun dye marah@tengking@ seangkatan dengannyer  kat aku…….. nak tengok dye marah pun susah banggat…. I think ciri2 husband mithali memang ade kat dye…. Untung larr wife dye dapat husband camtu kan…… 

2-    Selama 4 bulan aku kat citu jugak aku dengar citer ramai owang minat@ admire  kat boss aku tue…… sampaikan ade sowang hamba allah nie siap tanye kat aku lagi… “ fiera rase bos fiera En A***** encem X????”  kowang rase jawapan camne yg aku bagi kat hamba Allah tue????hehehe  I think hamba Allah yg tanye soklan camtu kat aku pun sure minat gak  kat my boss….ntah larr wallahualam…  
    
3-    Bile dah lame aku kat ofis tue…. dah boleh di katakan tiap2 ari aku kene jumpe boss aku (kecuali time ofis cuti)  setiap kali aku tengok & renung  muke dye bru prasan yg boss aku nie encem gak & ade aura tersendiri yg boleh wat owang cair if tengok dye…hehehehehe patut larr ramai peminat pun…. Dye antara boss yg agak femes gak kat organisasi tue…..walaupun dah kawen saham tinggi  beb.. hehehe 

4-   Yang bez jgk about my boss dye amat2 komited wat keje…..kadang2 aku risaw tengok time dye bekpes & lunch pun xde… aku bukannyer jenis bizzybody tapi slalu nampak dye still kat ofis jer……kadang2 ade gak niat nak tnye boss tapi  X tertanyer pun….. by the way bukan senang nak cari boss yang amat2 komited dalam keje..kebanyakkan yg aku dengar from member2 yg dah keje, boss diowang suke ngelat…kowang taw x ngelat tue ape??? If x taw try cari maksud kat kamus dewan ok..hehe  ade gak boss member2 aku yang datang keje lambat, x pandai wat keje sangat & dok arap staf2 dye jer wat keje utk dye… tapi amat beza ngan boss aku sowang nie….  ( X lame lagi dye dah x jadi my boss dah coz aku pun dah nak abis praktikal sedeh plak rase huhu)

5-    Selain sume tue, yg aku paling suke bile time dye nak bagi keje kat aku… secara ikhlasnyer aku lebih suke lagi keje yang boss aku bagi berbanding keje2 yg staf  laen bagi… mybe keje yg boss bagi lebih mencabar kot & jenis aku plak suke kan cabaran so amat sesuai larr camtu… ape jer tugasan yg boss bagi aku buat sebaik mungkin….bukan niat nak bodek taw..aku  memang x pandai pun nk bodek membodek nie…huhu

6-    If aku nak keluar time ofis hour boss bagi jerr …. Memang aku suke sangat2….. senang nak mintak excuse….  Kowang jangan salah anggap plak taw, aku bukannyer keluar ofis suke-suki jerr but ade hal yg x blh dielakkan…. Amat senang nak explain pape hal ngan boss…. Mybe dye faham perangai2 student praktikal  especially mcm aku nie..hihihi 

7-    If aku nak discuss ape2 jer pun I think lebih senang discuss ngan boss berbanding staf2 lain….. mybe perwatakan dye (my boss) membuatkan aku boleh trust dye kot…. And mybe jugak sebab dye adalah my boss…. Tapi xde larr semua bende@perkara aku nak citer kat dye kan….  


Itu lar antara serba sedikit about my boss……sepanjang 4 bulan aku kenal dye…..  ramai member2 aku cakap aku amat2 beruntung dapat boss baik camni…. boss kowang camne plak??? Baik macam boss aku or sebaliknyer???

Kepade my boss (ENCIK A*****), Seandainya boss terbaca@ memang nak bace entry nie,  sy (fiera) nak wish thanz a lot coz sudi jadi my penyelia praktikum selama 4 bulan nie…. Banyak pengalaman 2 menarik yg saya dapat sepanjang praktikum  kat sini…… so sila kekalkan perwatakan2 anda yang baik2 tu...hehe saya nak mohon maaf sekiranyer selama saya kenal boss, mybe penah wat salah & silap @ penah buat boss terase or pape jer yg seangkatan dengannyer hope dpt dimaafkan  0-0 erk…… doa saya semoga boss berjaya dunia & akhirat….  You are good boss for me…mybe lepas abis praktikal nie sy akan teringat & miss kat Encik…  pape pun tingkatkan prestasi & kurangkan kontroversi  yea Encik hehe (pinjam tredmark melodi hihi)

  
                                           my boss~ kusyuknyer wat keje...snap pic pun boss x sedar!!!!!








-
-
-
-
-
Ape lagi erk yg kowang nak taw about my praktikum???? Hahhhh sure kowang nak taw kan ade owang ngorat aku ker x sepanjang praktikum berlangsung?????? Hisshh malu plak nak citer…kang kowang kate aku gedix plak…. Kalau boleh x nak larr dapat title tue…huhu  

ok2 aku citer erk pengalaman2 sensasi yang wujud..tapi kowang jangan pikir bukan2 taw aku xde niat nak mengedix pun just nak kongsi pengalaman jer..


 jom dengar pengakuan esklusif dari I>>>>>>>>>>>>>
-

-
-
-
Sepanjang 4 bulan aku kat tempat tue ade larr jugak beberape owang duk kias2 ngan aku….. secara peribadinyer memang aku paham sangat ape yg mamat2 tue maksudkan tapi depan diowang aku buat2 x paham…hehehe pandai x kite berlakon??  Selalu jugak aku dapat msg nak berkenalan & calling from owang2 @ nombor  yang aku x kenal… macammane diowang boleh dapat no tepon aku nie pun x tahu..memang pelik bin ajaib betul.. aku rase mula2 aku masuk ofis lagi dah ade orang tanye aku nie dah ade bf ker belum???? Memang aku jawab dah ade larr coz memang aku dah ade pun my lover…… tapi ade jugak yg jenis x paham bahase…huhuhu


Story 1
Yang kelakarnyer ade sowang mamat nie awal2 pagi masuk jer ofis terus datang kat area meja aku….kadang2 tue lame giler dye duk kat tempat aku & dok tengok aku ngah buat keje… kadang2  naik rimas + lemas  if aku ngah wat keje dye dok usha jer…. Sampaikan ade 1 ari tue dye buat surat & senarai kan 10 sebab why dye minat kat aku..fuhhhhh memang terbaik dari ladang lorrr…. Sifat2 yang x penah wujud dalam diri aku pun dye senaraikan…. Tapi kesian jugak aku tengok dye….selalu dye ajak aku keluar pegi jln2 & tengok wayang..tapi x penah kuar pun ngan dye….aku bagi alasan my bf marah…. Tu pun still x paham2 lagi….boleh plak dye cakap selagi aku x jadi isteri owang selagi tu larr sesape jer boleh kawan & kuar ngan aku… takut jugak dengar bile dye cakap camtu…. Tapi aku wat slumber badak jer…. Kepade owang yg saya maksudkan ini, mintak maaf banyak2 coz saya just boleh anggap awak x lebih dari kawan2 biase jer(kwn2 ofis)… doa saya 1 ari nanti awak akan jumpe seseorang yang baik & sayang awak seadanya…AMINNN!!!!!!!!


Story 2
Ade larr sowang mamat nie xtaw larr dye layak dipanggil  abg @ pakcik coz kdg2 tengok mcm dh tua jer… dye jaga kaunter depan pintu masuk bangunan yg aku praktikal tue… so nak X nak ari2 lar aku kene mengadap muka dye sebab  tempat duduk dye tue dekat dengan tempat aku nak punch card… memang aku perasan yg dye nie suke usha aku & senyum2 bile aku terpandang dye…kadang2 aku naik menyampah tengok cara dye usha aku macam gatal & miang jerr…. Kwn2 praktikal aku pun perasaan dye suka usha camtu…. Nak di jadikan citer sampai lah 1 ari tue lepas jer cuti raya aku datang ofis dengan tangan & kaki pakai inai…so memang merah menyala larr sebijik macam pengantin baru..hehehe  aku duduk larr atas kerusi yg dekat dengan tempat dye sebab mase tue aku tengah tunggu kawan aku (Ila) nak balek same2…. Mase aku tengah tunggu kawan datang tiba2 dye datang kat aku & dye cakap:_

Dye: cik saya nak mintak maaf banyak2 kalau kelakuan saya selama nie buat cik  X selesa….
Aku: eh kelakuan ape plak nie… saya x rase pape pun…  ( aku yg blur2 nie lagi lar bertambah blur bile tiba2 jer dye cakap cam tu…
Dye: tapi saya nak mintak maaf  banyak2 kat cik…selamat ari raya maaf zahir batin…lepas nie saya x kan kacaw cik …
Aku: eh saya x paham larr… kacau? Bile plak en kacau saya????!!!!!!!!!!!!
Dye: Cik baru kawen kan… selamat pengantin baru……
Aku: (hanya mampu tersenyum & blah dari situ)

*memang kelakar larr mamat tue…. Dye ingat aku dah kawen kot coz pakai inai …..  tapi memang aku prasan dye selalu usha aku..tapi depan dye aku wat x taw jer larr malas nak layan..hihihi


Story 3
Bab mesej & call jgn tanye larr coz macam2 nombor yg x di undang wujud dalam neset aku nie… yang peliknyer seingat aku, memang aku x penah bagi no kat owang yang aku  rase x perlu……tapi x taw plak camne diowang dapat no aku nie… memang no2 yg x di kenali aku wat x taw jer malas nak layan……if di  layan nanti laen plak jadinyer………….huhuhu




                                                     me possing maut...hehehe 







-
-
-
-
-
 Ape lagi erk yang aku patut share ngan kowang dalam entry nie????????????

Hahhhhhhhhhhh  now aku nak citer about kawan2 sesame praktikal ngan aku…….aku beruntung gak coz dapat2 kawan2 yg sekepala & geng ngan aku..so xde larr boring sangat……..
Jom view kawan2 yang sehati-sejiwa sepanjang aku praktikal :_

1-    Tamil & Vani……diowang student ukm…. First aku masuk cini tamil larr kawan aku coz dye pun praktikal  sama bahagian  & 1 ofis ngan aku…….. walaupun diowang non-muslim tapi very friendly….kiteowang selalu kongsi citer sepanjang praktikum… Every morning  lepas punch card kiteowang pegi bekpes same2….  Tapi diowang abis praktikal awal dari aku…. To Tamil & Vani I miss u so much, hope I can see uoll again………

2-    Ain from USM & Awin~ walaupun pertemuan kite kejap jer tapi kemesraan kite  macam dah kenal lame jer…bez sangat2 dapat borak2 ngan kowang…….

3-    Ina from UM & Sri from UTM ~  pertemuan kite memang x dirancang tapi keserasian kite terbukti  kite bertiga memang sesuai berkawan…..banyak kenangan2 yang manis selame kite praktikal kat cini……hope persahabatan kite nie berkekalan dunia & akhirat……..miss sangat2 kat kowang…….nanti kite jumpe ok......

4-   Siti from poli~ walaupun citi muda dari akak tapi kadang2 akak rase macam akak plak muda dari siti..hehehe (perasan muda plak erk) memang bez sangat2 dapat kenal + kawan + rapat ngan siti…… sure bile akak dah abis nanti  akak rindu siti……… thanz a lot coz sudi kawan ngan akak….  Banyak kenangan2 kite sepanjang akak praktikal kat cini…… walaupun nanti akak dah xde kat cini hope persahabatan kite berkekalan dunia & akhirat….. akak still ingat siti sampai bile2……. Abadie kan segala memory2 indah kite ok…… miss u so much……  
 
5-    To Ila + Fiza + K.wawa + K. Elly + Eni + Liza + Intan bez sangat dapat kenal & kawan ngan kowang………  ari2 fiera kat ofis bertambah2 ceria ngan kowang…………. Mizz u oll……. J  







                                                            Sri + me + ina > mkn ABC





                                             kiteowang at ofis>>>>>>>>>>>>>




                                                          ct & me>> possing depan cermin


_

-

-

-

-


ok uoll sampai cini dulu.... next time aku publish entry laen plak yek.......... selamat membace papai............

2 ulasan:

Tommy Helguera Jr. berkata...

Bos ehem2....

Tanpa Nama berkata...

sweets la ko skunk patut rmai peminat pn.

Catat Ulasan